ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KUZU ETLİ BARBUNYA

Kuzu etli barbunya

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu etli barbunya tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 g barbunya
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 g kuşbaşı kuzu eti
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • İnce kıyılmış maydanoz

Kuzu etli barbunya Nasıl Yapılır

Barbunyaları yıkayıp ayıklayın ve hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kuşbaşı kuzu etlerini ilave edip etlerin rengi dönünceye kadar kavurun. Etler suyunu çekmeye başladığında küp doğradığınız sebzeleri ilave edin. Domatesler suyunu çekmeye başlayınca haşladığınız barbunyaları ilave edin. Yemeğin üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp barbunyalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerini ince kıydığınız maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.