ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KUŞBAŞI KUZU ETLİ PATLICAN

Kuşbaşı kuzu etli patlıcan

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuşbaşı kuzu etli patlıcan tarifi için malzemeler

  • 2 bostan patlıcan
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 500 g kuşbaşı kuzu eti
  • 3 domates
  • Yarım su bardağı dolmalık fıstık
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 4~5 dal taze nane
  • Yarım su bardağı küp doğranmış beyaz peynir

Kuşbaşı kuzu etli patlıcan Nasıl Yapılır

Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Bir kabak oyacağı yardımı ile iç kısımlarını çıkartın ve kenara ayırın. Patlıcanları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika közleyin. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçalar, küp doğradığınız kırmızı iber ve kuzu etlerini ilave edip pişirin. Etlerin  rengi dönmeye başlayınca ayırdığınız patlıcan içleri, küp doğradığınız domates, dolmalık fıstık, tuz, karabiber ve tarçını ilave edip 15-20 dakika daha pişirin. İnce doğradığınız taze naneyi ilave edip ocaktan alın. Kuzu etli harcı fırından çıkan patlıcanların içerisine doldurun. Küp doğradığınız beyaz peynir ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.