KIYMALI KARNIYARIK BÖREK

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı karnıyarık börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket Dana Kıyma
  • 3 yufka
  • 3 yumurta
  • 1.5 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 1 soğan
  • 1.5 çorba kaşığı susam
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 sivribiber
  • 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • Tuz
  • Karabiber

Süslemek için

  • Kiraz domates
  • Marul yaprakları
Kıymalı karnıyarık börek hazırlanışı

Çay saatleriniz için sadece birkaç dakikada hazırlayabileceğiniz bu pratik börekleri, günün her saati, ister sıcak, ister ılık olarak büyük bir keyifle yiyebilirsiniz. Üç yumurta, ayçiçeği yağı, yoğurt ve sütü bir kapta karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımın üçte birini yufkanın üzerine yayın. İkinci yufkayı üzerine kapatın. Kalan karışımın yarısını ikinci yufkanın üzerine yayıp diğer yufkayı yayın. Kalan sosu üzerine sürün. Yufkaları üçgen olarak sekiz eşit parçaya bölün. İç malzeme için, soğanın kabuğunu soyup kıyın. Kıyma, soğan, biber ve dolmalık fıstıkları sıvıyağda hafifçe kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üçgen yufkaların üzerine eşit paylaştırın. Üçgen yufkaların kenarlarını iç malzemenin üzerine katlayarak geniş rulo şeklinde sarın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine kat yerleri alta gelecek şekilde dizin. Böreklerin üzerini piştiğinde iç malzeme görülebilecek şekilde bıçakla boyuna kesin. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Marul yaprakları ve kiraz domateslerle birlikte servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!