ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ İŞKEMBE YAHNİSİ

İşkembe yahnisi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İşkembe yahnisi tarifi için malzemeler

  • 1 kg temizlenmiş dana işkembesi
  • 100 gr tereyağı
  • 2 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

İşkembe yahnisi Nasıl Yapılır

Temizlenmiş ve yıkanmış işkembeyi tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp iri parçalar şeklinde kesin. Kestiğiniz parçaları tekrar haşlama suyuna ekleyin. Tereyağını tavada eritin. Kıyılmış soğan ekleyip kısık ateşte soğanı yakmadan kavurun. Tuzla tatlandırın. Kırmızı toz biberi ekleyip tavayı ocaktan alın. Karışımı işkembenin bulunduğu tencereye ekleyip karıştırın. 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.