ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ HÜNKAR BEĞENDİ

Hünkar beğendi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hünkar beğendi tarifi için malzemeler

  • 2 bostan patlıcan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 250 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 su bardağı su
  • 1 defne yaprağı
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Hünkar beğendi Nasıl Yapılır

Türk mutfağının vazgeçilmezi patlıcan ile leziz tarifler. Bostan patlıcanların üzerini bıçakla birkaç yerinden delin ve fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Hafif soğuyunca kabuklarını soyun ve bir kaseye alın.

Unu ayçiçeği yağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip karıştırın. Patlıcanı ilave edip karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin ve ocaktan alın.

Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, kuşbaşı et, sarımsak, küp doğranmış havuç ve defne yaprağını sıvı yağda kavurun. Salça, 1 çay kaşığı un ve 1 su bardağı su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Patlıcanı servis tabağına yayın. Üzerine etleri yerleştirip servis yapın. Hünkar beğendi hazır. Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.