ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ FIRINDA SEBZELİ KOYUN BUT

Fırında sebzeli koyun but

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında sebzeli koyun but tarifi için malzemeler

  • Yarım koyun but3-4 havuç2 patates150 gr mantar1 su bardağı konserve bezelye1.5 çay bardağı sıvıyağTuz
  • karabiber
  • kırmızıbiber

Fırında sebzeli koyun but Nasıl Yapılır

Bir çay bardağı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi derin bir kapta karıştırın. Koyun butunu 7-8 yerinden bıçakla delip hazırladığınız sosa bulayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. 

Havuç, patates ve mantarları temizleyip doğrayın. Tuz, karabiber ve kalan sıvıyağı ekleyip harmanlayın. Tepsiyi fırından alıp sebzeleri etin kenarına yayın. Tepsinin üzerini alüminyum kağıtla kaplayın ve 25 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.