ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ FIRINDA PATATESLİ KUZU

Fırında patatesli kuzu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında patatesli kuzu tarifi için malzemeler

  • 600 gr kuzu kuşbaşı300 gr mantar4-5 patates2 diş sarımsak1 çay kaşığı kekik1 kahve fincanı et suyu45 gr margarinTuz
  • karabiber

Fırında patatesli kuzu Nasıl Yapılır

Mantarları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları soyun.

İki kaşık margarini tavada eritip sarımsak ve kuşbaşı eti rengi dönene kadar kavurun. Mantarı ilave edip tuz ve karabiber serpin. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. 

Patatesleri soyup ince halkalar halinde dilimleyin.

Fırın kalıbını yağlayıp dibini patates dilimlerinin yarısıyla kaplayın. Üzerine eti ilave edip kalan patatesleri hafif üst üste gelecek şekilde dizin. Kalan margarini küçük doğrayıp patateslerin üzerine serpiştirin. Kekik ve et suyunu ekleyin. 

Üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verin ve 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.