ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ FASULYE YAHNİSİ (LÜBNAN)

> FASULYE YAHNİSİ (LÜBNAN)
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fasulye yahnisi (Lübnan) tarifi için malzemeler
  • 400 gr yağsız ve kemiksiz kuzu kol eti
  • 600 gr kuru fasulye
  • 2 demet taze kişniş
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/3 su bardağı domates suyu
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı tavuk suyu veya su
  • Tuz
  • Karabiber
Fasulye yahnisi (Lübnan) Nasıl Yapılır

Fasulyeyi bir gün önceden suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra 20 dakika haşlayın. Soğanı ve kişnişi ince doğrayın. Sarımsakların kabuğunu soyup ezin. Küçük parçalar şeklinde doğranmış eti tencereye alın. Soğan, sarımsak ve kişnişi ekleyerek kavurun. Domates suyu, haşlanmış fasulye ve baharatları ilave edin. Suyu ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.