Etli Pilav

Etli Pilav
19 Nisan 2024

Kuzu kuşbaşı eti ve domates ile hazırlanan bu pilav, özellikle kalabalık sofralarda ve özel günlerde tercih edilir. Tarifte kullanılacak etler sotelenmeli ve sertliği kontrol edilmelidir. İsteğe göre jasmin veya baldo pirinç ile hazırlanan bu yemek, ince kesilmiş havuçlarla birlikte süslenerek servis edilebilir. Malzemeler hazırsa, tadı damağınızda kalacak etli pilav tarifi için detaylara geçebiliriz.

Videolu anlatımıyla pirinç pilavı tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı jasmin pirinç
  • 250 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 soğan
  • 2-3 dal maydanoz
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Etli Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle pirinçleri yıkayın ve fazla suyunu süzün. Tencereye sıvıyağı alarak pirinçleri 3-4 dakika kavurun.
  2. Üzerine tuz ve sıcak su ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.
  3. Et için, soğanları küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini temizledikten sonra doğrayın. Maydanozu temizleyin ve ince ince kıyın.
  4. Yarım çay bardağı sıvıyağı tavaya koyun ve kızdırın. Üzerine soğanı ekleyerek kavurun.
  5. Soğanların rengi değişmeye başlayınca eti ekleyin ve suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. 
  6. Etler pişmeye başladığında üzerine domates ve biberleri ekleyin. Tuz ve karabiberi serpiştirip ocaktan alın.
  7. Etin yarısından azını yuvarlak derin bir borcama yayın. Üzerine bir kat pilav ekleyerek tamamen borcama yaydırın.
  8. Üzerine bir kat et, bir kat pilav olacak şekilde güzel bir şekilde yayın. 
  9. Daha sonra yarım bardak su ekleyerek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10 dakika pişirin.
  10. Borcamı servis tabağına doğru ters çevirerek maydanozla süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Pilavı pişirmeden önce etleri pişirmek, bekleme sürenizi kısaltacaktır.
  • Tarifte kuzu yerine dana kuşbaşı da kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz, eti sotelemeden önce haşlamayı da deneyebilirsiniz. Eğer haşlarsanız, et suyunu pilava ekleyebilirsiniz.
  • Kullanacağınız borcamın yuvarlak olmasına özen gösterin.
  • Eti hazırlarken kullanacağınız soğanları doğramak istemiyorsanız, bütün haldeki arpacık soğanlardan faydalanabilirsiniz.
  • Dilerseniz, kat kat sıralamak yerine et ve pilavı yan yana servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo