ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ETLİ PİLAV 2

> ETLİ PİLAV 2
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli pilav 2 tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç3 çorba kaşığı margarin3.5 su bardağı su150 gr kuzu kuşbaşı et2 havuç1 soğan1 et suyu tableti2 dal dereotuTuz
  • karabiber
Etli pilav 2 Nasıl Yapılır

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın. 

Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Eti ilave edip kavurun. Havuç ve su ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç,et suyu tableti, tuz ve karabiber ilave edip 15 dakika kısık ateşte pişirin. Dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.