ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ETLİ BAMYA

ETLİ BAMYA

Etli bamya
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli bamya tarifi için malzemeler
  • 500 g taze bamya
  • 250 g kuşbaşı kuzu eti
  • 1 soğan (Çok ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 sivri biber
  • 2 orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Etli bamya Nasıl Yapılır

  • Bamyaları koni şeklinde temizleyin. Eti ve zeytinyağını tencereye alın. Et suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin. İnce kıyılmış soğanı etin üzerine ekleyin. Orta ateşte arada bir karıştırarak kavurun. Domates salçasını ekleyip birkaç kez karıştırın.
  • Bamyaları yıkayıp süzdükten sonra fazla bekletmeden tencereye alın. Orta ateşte 1 dakika kadar hafifçe karıştırarak kavurun. Üzerine limon suyunu gezdirin. İnce doğranmış biberi, sarımsakları ve küp doğranmış domatesleri ilave edin. Üzerine çıkacak kadar kaynar suyu dökün. Tuzunu ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın. Bamyalar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!