ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ELBASAN TAVA

> ELBASAN TAVA
Elbasan tava
2 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elbasan tava tarifi için malzemeler
  • 1 kuzu kol (İri parçalara ayrılmış)
  • 200 g un 
  • 150 g tereyağı 
  • 1 kase yoğurt 
  • 3 adet yumurta 
  • Tuz
Elbasan tava Nasıl Yapılır

Damak tadınıza hitaben nefis Elbasan tava tarifi
  • Parçalanmış etleri su dolu bir kaba koyun ve etlerin kanının temizlenmesini bekleyin. Etleri yıkayıp bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  • Başka bir tencereye tereyağını koyup eritin. Üzerine un ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.   
  • Derin bir kapta yumurta ve yoğurdu çırpın. Hazırladığınız karışımı kavurduğunuz unun üzerine dökün ve pişirdiğiniz etin suyundan biraz ekleyip boza kıvamında bir terbiye hazırlayın.
  • Pişirdiğiniz kuzu etlerini bir fırın kabına dizin. Üzerine yoğurtlu terbiyeyi dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin. Etler hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

    Harika kuzu etli elbasan tava tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.