Çökertme Kebabı
18 Kasım 2023

Türk mutfağına özgü bir lezzet olan çökertme kebabı, Bodrum ile özdeşleşmiştir. Protein bakımından zengin olan bu besin, patatesle birlikte servis edilir. Diğer adı 'çentik kebabı' olan bu yemek, hemen hemen her yörede tüketilir. Dilerseniz en sevilen tariflerden biri olan etli çökertme kebabı nasıl yapılır birlikte görelim.

Çökertme Kebabında Hangi Etler Kullanılır?

Çökertme kebabı yapımında, biftek, dana bonfile veya kontrfile kullanmak gerekir. Kontrfile kullanacaksanız, et bonfileye oranla daha sert olduğu için zeytinyağında marine edebilirsiniz.

1 Porsiyon Çökertme Kebabı Kaç Kalori?

Standart malzemelerle hazırlanan çökertme kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 155 kaloridir. Potasyum deposu olarak bilinen bu tarifi, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Kas ve kemik gelişimini desteklemesiyle bilinen et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Hatay ile özdeşleştirilen tepsi kebabı tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Çökertme Kebabı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 600 gr biftek
  • 2 soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
  • Sos için
  • 3 domates
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz
Çökertme Kebabı

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Çökertme kebabı, tek başına da doyurucu bir yemektir. Ancak pirinç pilavı veya bol yeşillikli bir salata eşliğinde sunarak daha zengin bir menü oluşturabilirsiniz. Çökertme kebabının üzerinde sunulan yoğurda, isteğe göre sarımsak ilave edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan bir gece önce etleri dinlendirebilirsiniz. Böylece daha yumuşak bir kıvam alacaktır.
  • Patatesleri bol suda durulayın ve nişastaya batırın. Ardından kızgın yağda pişirerek daha çıtır olmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Patatesleri yıkadıktan sonra iyice kurulamanız gerekir. Aksi takdirde yağa attığınızda yağ sıçrayabilir. 
  • Hazırladığınız sosu, et ile marine edin ve 20 dakika bekletin.
  • Kullanacağınız etin çok yağlı olmamasına özen gösterin. Yağlı kısımlarını bıçak ile temizleyebilirsiniz.
  • Etler suyunu çektiğinde hala pişmemişse, su ilave ederek çiğ kalmalarını önleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo