ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ÇÖKERTME KEBABI

ÇÖKERTME KEBABI

Çökertme kebabı
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çökertme kebabı tarifi için malzemeler
  • 500 g dana antrikot
  • 4 patates
  • Yarım çay bardağı nişasta

Domates sos için

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 domates
  • Tuz

Yoğurt sos için

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 5 diş sarımsak

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Çökertme kebabı hazırlanışı

  • Dana antrikot etlerini şerit halinde doğrayın ve zeytinyağında kızartın. Etler yumuşamaya başlayınca tuz ile tatlandırıp ocaktan alın. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın, kibrit çöpü formunda doğrayın ve geniş bir kaseye alın. Daha çıtır olması için üzerine nişasta serpin. Patatesleri çıtır çıtır olana kadar geniş bir tencerede kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  • Rendelediğiniz domatesleri sos tenceresine alın. Zeytinyağı ile birlikte kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Domates suyunu çekince tuz ile tatlandırıp ocaktan alın.
  • Yoğurt sos için ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyip çırpın. Bir servis tabağının en altına patatesleri alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kızaran etleri ilave edin. En üstüne domates sosu gezdirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!