ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ BAHARATLI VE SUSAMLI KUZU GÜVEÇ

BAHARATLI VE SUSAMLI KUZU GÜVEÇ

4 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı ve susamlı kuzu güveç tarifi için malzemeler
  • 800 gr yağsız kuzu kuşbaşı
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 5 kırmızı soğan
  • 1.5 su bardağı kavrulmuş badem
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni
  • 1 limonun suyu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 200 ml krema
  • 3 su bardağı su
Baharatlı ve susamlı kuzu güveç Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Etleri güvece alın. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ekleyip kavurun. Soğanları temizleyip ikiye kesin. Zencefil, sarımsak tozu, 3 soğan, susamın yarısı, badem ve limon suyunu robota alıp koyu bir sos haline gelinceye kadar karıştırın. Kavrulmakta olan ete 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı daha ekleyin. Kızarıncaya kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Kalan baharatları ekleyip 1-2 dakika pişirin. Hazırladığınız baharatlı soğanlı sosa 2 su bardağı yoğurt, 3 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Karışımı ete ilave edip kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika pişirin. Kalan 2 soğanı ince piyazlık doğrayıp kavurun ve etin üzerine ilave edin. Kremayı çırpıp üzerine gezdirin. Kalan susamı yağsız olarak tavada kavurup etin üzerine serpin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!