ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ BAHARATLI KUZU TANDIR

Baharatlı kuzu tandır

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı kuzu tandır tarifi için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı toz zencefil
  • 1 kemikli kuzu kol
  • 6 diş sarımsak
  • -Çıtır yufka
  • 4 yufka
  • 8 yemek kaşığı tereyağı

Baharatlı kuzu tandır Nasıl Yapılır

Tüm baharatları bir kapta karıştırıp kuzu kolun üzerine serpin. Etin birkaç yerini bıçak ucuyla delin. Sarımsakların kabuklarını soyun ve etin delinmiş yerlerine yerleştirin. Kuzu kolu fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında yaklaşık 2 saat, kemikleri ayrılıncaya kadar pişirin. Çıtır yufka için yufkaları tezgaha yayıp kalın parçalar halinde kesin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip bir servis tabağına alın. Üzerine pişen kuzu kolun etlerini ayırarak yerleştirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.