ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ARPACIK SOĞANLI YAHNİ

ARPACIK SOĞANLI YAHNİ

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arpacık soğanlı yahni tarifi için malzemeler
  • Yarım kg kemikli koyun eti10-15 arpacık soğan2 domates1 çorba kaşığı margarin2 su bardağı sıcak su1 çorba kaşığı kekikTuz
  • karabiber
Arpacık soğanlı yahni Nasıl Yapılır

Arpacık soğanları temizleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Koyun etini tencereye alıp margarini ilave edin ve 5 dakika kavurun. 

Arpacık soğanları ve domatesi kavrulmakta olan ete ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak 10 dakika kısık ateşte pişirin. Suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!