ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ALİ PAŞA PİLAVI

ALİ PAŞA PİLAVI

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ali Paşa pilavı tarifi için malzemeler
  • 3 su bardağı pirinç 3 patlıcan 1 domates 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 4.5 su bardağı sıcak et suyu 3 çorba kaşığı margarin Kızartmak için sıvıyağ 3 dal dereotu
  • tuz Köfte için: 250 gr kıyma 2 dilim bayat ekmek içi 1 soğan Tuz
  • karabiber Yarım su bardağı un
Ali Paşa pilavı Nasıl Yapılır

Köfte harcını hazırlamak için; ekmeği ıslatıp ufalayın, soğanı rendeleyin. Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, soğan, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve una bulayın. 
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin, süzüp kurulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp önce köfteleri sonra patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. 
1 çorba kaşığı margarini küçük bir tavada eritip fıstıkları kavurun. Domatesi soyup küp küp doğrayın. 
Pirinci yıkayıp süzün. 2 çorba kaşığı margarini tencerede eritip pirinci kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Köfte, patlıcan ve fıstıkları ilave edip harmanlayın. Et suyu ve tuz ekleyip kapağını kapatın. Kaynayınca ateşi kısıp 20 dakika pişirin. Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek demlenmeye bırakın. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.


Şefin Yorumu :
Püf noktası
Pilav suyunu çektiği halde pirinçler hala diri ise
1 kahve fincanı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.