ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ HİNDİ YEMEKLERİ TARİFLERİ HİNDİLİ TAZE FASULYE

Hindili taze fasulye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindili taze fasulye tarifi için malzemeler

  • 3 çorba kaşığı margarin 1 kg taze fasulye 200 gr hindi kuşbaşı 3 soğan 2 domates 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı limon suyu Tuz

Hindili taze fasulye Nasıl Yapılır

Fasulyeleri temizleyip yıkayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Luna margarini tencerede eritip soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin. Kuşbaşı hindi etlerini ekleyip sık sık karıştırarak kavurun. 
Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve salça ile birlikte kavrulmakta olan etlere ilave edin. Biraz suyunu çektikten sonra fasulyeyi ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Tuz ve limon suyunu ilave edip 5-6 dakika pişirin. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu : SAĞLIK KÜPÜ
B2, B6, B12 vitaminleri, potasyum ve çinko açısından zengin olan hindi eti ile
A VE C vitaminleri ile kalsiyum açısından zengin olan taze fasulyenin sentezi...
Son derece sağlıklı ve lezzetli bir yemek.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.