ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ KIYMALI KÖRİLİ KARNABAHAR

Kıymalı körili karnabahar

Kıymalı körili karnıbahar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı körili karnabahar tarifi için malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 4 diş sarımsak
  • 4 su bardağı su

Sosu için

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 250 g kavrulmuş kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 200 g rendelenmiş kaşar peynir

Kıymalı körili karnabahar Nasıl Yapılır

  • Karnabaharın yaprak ve sert kısımlarını alıp bol suda yıkayın. Ardından saplarından ayırarak çiçeklerini ayırın.
  • Temizlenen karnabaharların kokusunu gidermek için üzerini geçecek kadar su ve 4 diş sarımsak ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
  • Küçük bir sos tenceresine süt, yumurta sarısı ve unu alın. Çırpma teliyle hızlı bir şekilde çırpın. Sosu yüksek ateşte, fokurdayana kadar ara ara karıştırarak pişirin. İçine tuz, kişniş ve köri ekleyip karıştırın.
  • Haşlanmış karnabaharları, tereyağıyla yağladığınız fırın kabına alın. Karnabaharın içinden sarımsakları çıkartın. Kalan haşlama suyunu da fırın kabına aktarın.
  • Kavrulmuş kıymayı ve hazırladığınız körili sosu karnabaharın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız karnabaharın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  • Yeniden fırına vererek, peynirler eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.