ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ KEREVİZLİ FASULYE KÖFTESİ

KEREVİZLİ FASULYE KÖFTESİ

Kerevizli fasulye köftesi
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kerevizli fasulye köftesi tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 2 haşlanmış kereviz
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • 2 yumurta
  • 1 çorba kasesi un
  • 1 çorba kasesi mısır unu

Üzeri için

  • 2-3 dal maydanoz
Kerevizli fasulye köftesi hazırlanışı

  • Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün süzüp bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp bir karıştırma kabına alın. Haşlanmış kerevizleri ilave edip püre kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Fasulyeli ve kerevizli püreye ekleyip karıştırın. Yumurta, un, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
  • Ellerinizi hafifçe unlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak uzun yassı köfteler yapın. Yumurtaları bir kasede çırpın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!