ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ ÇİFTLİK USULÜ PÜRELİ İNCİK

ÇİFTLİK USULÜ PÜRELİ İNCİK

Çiftlik usulü püreli incik
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çiftlik usulü püreli incik tarifi için malzemeler
  • 1 kg dana incik
  • 2-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 200 g iç yağı
  • 200 g arpacık soğan
  • 2 adet kereviz sapı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 tablet et bulyon
  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı worcestershire sos
  • 3 kekik dalı
  • 3 defne yaprağı2 havuç

Püre için:

  • 1.5 kg patates
  • 25 g tereyağı
  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı hardal
Çiftlik usulü püreli incik Nasıl Yapılır

  • Bütün halde incikleri geniş bir tavada sıvıyağ ile kahverengileşinceye kızartın. Ayrı bir kapta iç yağı, soyulmuş arpacık soğanları ve doğranmış kereviz saplarını ekleyerek 3 dakika yağda kavurun.
  • Kavrulan karışıma unu ekleyerek bütünleşmesini sağlayın. Et suyu tabletlerini karışımın üzerine ufalayarak 1 litre su ve worcestershire sosunu da ekleyerek yavaşça karıştırın. Baharatları ekleyin.
  • Dana etini de ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 1 saat kaynatın.Küçük küpler halinde doğradığınız havuçları da tencereye ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı halde 1 saat daha kısık ateşte pişirin.
  • Soyduğunuz patatesleri yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzdükten sonra küçük küpler halinde doğrayıp derin bir kaba alın. Hardal, tereyağı, peynir, süt ve kara biberi ilave edip bir ezici yardımıyla patatesleri püre haline getirerek karıştırın.
  • Bir fırın kabına dana incikleri, püreyi,sebzeleri yerleştirin. Sosu da ekleyerekönceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık30 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servisyapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!