ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ USKUMRULU PİLAV

USKUMRULU PİLAV

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Uskumrulu pilav tarifi için malzemeler
  • Yarım kg pirinç 3 uskumru balığı 3 muz 3 sivri biber 2 yumurta 6 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı galeta unu 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı kuş üzümü 3-4 zeytin
  • tuz
  • kırmızı biber
Uskumrulu pilav Nasıl Yapılır

Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. 2 çorba kaşığı margarinle sade pilav şeklinde pişirin ve dinlenmeye bırakın.
Uskumruların orta kılçıklarını çıkarıp enine ikiye kesin (fileto haline getirmek). Yıkayıp süzün. Uskumru filetoları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya son olarak galeta ununa bulayın. 2 kaşık margarini tavada eritip uskumruları iki taraflı kızartın. 
Muzları soyup uzunlamasına ikiye kesin. Sivribiberleri ince ince doğrayın. 2 kaşık margarini tavada eritip muzları ve biberleri kızartın. Biberleri yağın içinden alıp pilava ekleyin ve harmanlayın.
Pilavı servis tabağının ortasına alın. Muzları ve uskumruları etrafına dizin. Kuş üzümü, zeytin ve kırmızı biberle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.