ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ TON BALIKLI FASULYE SALATASI

Ton balıklı fasulye salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ton balıklı fasulye salatası tarifi için malzemeler

  • 5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 300 gr taze fasulye 1 soğan 100 gr mantar 300 gr konserve ton balığı 2 limonun suyu 2 dilim tost ekmeği 1 çay kaşığı kekik Tuz
  • karabiber

Ton balıklı fasulye salatası Nasıl Yapılır

Fasulyeleri temizleyip 1 santimlik parçalar halinde verev doğrayın. Tuzlu suda 10-15 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Soğanı soyup ince halkalar halinde doğrayın. 
Fasulyeyi salata kasesine alın. Soğanı ekleyip harmanlayın.
Mantarları yıkayıp süzün ve uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayın. 1 bardak suya 1 kaşık limon suyu ilave edip mantarları haşlayın. Süzüp fasulyelere ilave edin.
Ekmek dilimlerinin üzerine biraz sızma zeytinyağı sürüp kekik ve 1 tutam tuz serpin. Izgarada iki taraflı kızartıp küp küp doğrayın. Ton balığının yağını süzüp tel tel ayırın. Ekmek dilimleriyle birlikte salataya ekleyin.
Ayrı bir kasede kalan limon suyu ile kalan sızma zeytinyağını karıştırın. 1 tutam tuz ve karabiberle tatlandırıp salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
Şefin Yorumu : DİYET İÇİN İDEAL
Vitamin, protein, mineral ve karbonhidrat açısından zengin olan bu salatayı diyet yapanlar tek başına bir öğün olarak yiyebilirler.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.