ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ TARHANALI PALAMUT

Tarhanalı palamut

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarhanalı palamut tarifi için malzemeler

  • 1 domates
  • 1.5 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1 defne yaprağı
  • 2 çay bardağı domates suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 palamut
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Tarhanalı palamut Nasıl Yapılır

Küp doğradığınız domates, tarhana, defne yaprağı, domates suyu ve suyu bir kasede karıştırın. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında çok hafif soteleyin. Üzerine tarhanalı karışımı ilave edip 10 dakika pişirin. Palamut balıklarını bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine tarhanalı sostan gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.