ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SOMONLU KİŞ

Somonlu kiş

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Somonlu kiş tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 300 gr un
  • 60 gr tereyağı
  • 50 ml zeytinyağı
  • 100 gr taze kaşar peyniri
  • Tuz
  • Kırmızıbiber

İç harcı için

  • 200 gr somon fileto
  • 2 kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet nane
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 100 ml krema
  • 5 yumurta
  • 150 gr taze kaşar peyniri
  • Tuz

Somonlu kiş Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli malzemeyi yoğurma kabına alarak yoğurun. Streç folyoya sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Eşit kalınlıkta olacak şekilde açarak tabanı çıkarılabilen bir kiş kalıbına yayın. Üzerine yağlı kağıt yerleştirip kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirip soğumaya bırakın. Ceviz büyüklüğünde doğradığınız somonu zeytinyağında soteleyin. Halka doğranmış kabak, ince kıyılmış nane ekleyerek sotelemeye devam edin. tuzu ve karabiberle tatlandırın. Karışımı pişirdiğiniz hamurun içine doldurun. Yumurtaları ve kremayı bir kasede çırpın. Kaşar peyniri ve tuzu ekleyin. İç harcın üzerine ilave edin. Sıcak fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.