ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SOMONLU BUĞDAY SALATASI

> SOMONLU BUĞDAY SALATASI
1 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Somonlu buğday salatası tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday1 çorba kaşığı haşlanmış mısır1 tatlı kaşığı biber salçası1 dal taze soğan1 ince dilim somon füme
  • 1 domates1 tatlı kaşığı fesleğen sos
  • 1 kutu konserve kuşkonmaz1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu1 çay kaşığı tozşeker
Somonlu buğday salatası Nasıl Yapılır

Domates ve kuşkonmazı doğrayın. Taze soğanı temizleyip ince ince doğrayın. Somon fümeyi şerit şerit kesin. Haşlanmış buğday, mısır ve hazırladığınız malzemeleri servis tabağına alın. 

Salçayı bir kapta çok az suyla ezin. Limon suyu, tozşeker, sirke, sıvıyağ, hardal ve fesleğen sosu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip harmanlayın. Servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.