ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SEBZE PÜRELİ LEVREK FİLETO

SEBZE PÜRELİ LEVREK FİLETO

Sebze püreli levrek fileto
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebze püreli levrek fileto tarifi için malzemeler
  • 1 kereviz
  • 1 patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 levrek fileto
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Sosu için

  • 1 çay bardağı balzamik sirke
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Sebze püreli levrek fileto hazırlanışı

  • Kereviz ve patatesi soyup küp doğrayıp tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Haşlanan sebzeyi süzüp bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin. Başka bir tencereye alıp üzerine süt, tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin.
  • Levrek filetoyu eşit parçalara bölün. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Zeytinyağını bir tavaya alın. Balıkları önlü arkalı kızartın. Dolmalık fıstığı ilave edip kavurun. Balıkları tavadan alın.
  • Sosu için, balzamik sirke ve portakal suyunu küçük bir sos tenceresinde kaynatın. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Dolmalık fıstıklı balıkları servis tabağına alıp üzerine sostan gezdirin. Balıklarınızı hazırladığınız sebze püresi ile sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!