ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ PORTAKALLI SOMON

Portakallı somon

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı somon tarifi için malzemeler

  • 2 fileto somon 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı un 1 çay bardağı portakal suyu 2 yemek kaşığı kuru üzüm 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi 4-5 yaprak taze nane 4-5 yaprak adaçayı 1 dal taze kekik veya mercan köşk Yarım portakal 1 tatlı kaşığı tuz

Portakallı somon Nasıl Yapılır

Somon filetoları bolca tuzlayıp 20 dakika dinlendirin.

Geniş yüzeyli bir tavada zeytin yağını kızdırın. Unlanmış ve fazla unları silkelenmiş filetoları altüst ederek kızartın.

Balıklar kızarınca tavadaki yağın fazlalığını alın. Portakal kabuğu rendesi, yeşillikler, dolmalık fıstık ve yarım portakalı minik üçgen şeklinde doğrayıp ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp ocaktan alın. Bir dakika bekleyip servis yapın. Afiyet olsun
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.