ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ PALAMUT FIRIN

PALAMUT FIRIN

 Palamut fırın
2 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Palamut fırın tarifi için malzemeler
  • 2 palamut

Marinasyon için

  • 1 soğan
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 portakalın suyu
  • 1 dal biberiye (ince kıyılmış)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 limon
  • Maydanoz
  • Kırmızı soğan dilimleri

Palamut fırın Nasıl Yapılır

  • Palamutları bütün olarak temizleyip yıkayın.
  • Marinasyon için kuru soğanı rendenin ince kısmıyla rendeleyip suyunu sıkın ve bir kaba alın. Zeytinyağı ve taze sıkılmış portakal suyunu, ince kıydığınız biberiye yapraklarını ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Palamutları sosun içine alın ve yarım saat bekletin. Sosu iyice çekmesi için ara ara balığın her tarafını elinizle ovun. Balıkları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!