ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ PALAMUT DOLMASI

Palamut dolması

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Palamut dolması tarifi için malzemeler

  • 1 soğan 1 yumurta Yarım kg palamut 1/3 su bardağı un 15 gr kuşüzümü 40 gr ceviz içi 125 gr zeytinyağı 1 çay kaşığı yenibahar 15 gr çamfıstığı 1/3 su bardağı galeta unu 1 limon Tuz Karabiber

Palamut dolması Nasıl Yapılır

Palamutları temizleyip bol suda iyice yıkayın. Kuyruk ve enselerinden kılçıklarını kırın. Kılçıklarını temizleyip etlerini ince kıyın.

Soğanı ufak doğrayıp, balık etleri ve çamfıstığıyla birlikte zeytinyağında kavurun.

Ceviz içi, kuşüzümü, yenibahar, tuz ve karabiberi ilave edip 15 dakika daha kavurun ve soğumaya bırakın. Limonun suyunu sıkın ve ekleyin.

Hazırladığınız iç malzeme ile balığın içini doldurun. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya, ardından da galeta ununa bulayıp tavada kızgın yağda kızartın. Soğuyunca balığı kalın dilimler halinde kesin. İnce doğranmış turp, maydanoz ve limonla birlikte servis yapın.

 

 

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:51:40

Şu özelliğinizi çok seviyorum. Aşırı ağır yemek türleriniz pek fazla yok. Bu çok hoşumuza gidiyor. Teşekkürler paylaşım için.

Misafir12.10.2016 17:38:31

siz bu işi biliyonuz :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.