ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ MİDYE DOLMA

Midye dolma

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Midye dolma tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç (her midye için 1 tatlı kaşığı pirinç kullanın)
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım demet maydanoz
  • Dereotu
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Limon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yenibahar
  • Toz şeker

Midye dolma Nasıl Yapılır

Soğanı rendeleyin. Maydanoz ve dereotu saplarını ince doğrayın. Fıstıkla beraber zeytinyağı ile hafif kavurun. Pirinci katarak birkaç kez tüm malzemeyi karıştırın. İki bardak sıcak su ekleyip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 10- 15 dakika kapağı kapalı olarak buharı ile demlendirin. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker, limon suyu koyup karıştırın.

Midyeleri dolduruyoruz

30- 35 tane büyük ve siyah midyeye bir avuç tuz dökerek 1- 2 saat bekletin. Midyelerin düz taraflarına bıçak sokup ikiye ayırın. Midyenin içindeki ince tüyleri kesip iyice yıkayın. Hazırladığınız zeytinyağlı dolma içinden midyelere sıkıca doldurup tekrar kapatın. Midyeleri tencereye yerleştirip ölçülü 2 su bardağı su koyun. Üzerine madeni bir tabak kapatın ve orta ateşte pişirin. Suyunu tamamen çekince yarım bardak şarap ilave edin ve 5- 10 dakika daha pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Midyeleri servis yapmadan önce üzerlerine zeytinyağı sürün. Kıvırcık marul yaprakları ve bol limonla servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.