ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ MEZGİT SARMA

Mezgit sarma

Mezgit sarma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mezgit sarma tarifi için malzemeler

  • 8 mezgit fileto
  • 150 g domates sosu
  • 3 dilim tost ekmeği
  • 40 g dolmalık fıstık
  • 40 g kuru üzüm
  • Maydanoz
  • Mercanköşk
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Kürdan

Mezgit sarma Nasıl Yapılır

  • Tost ekmeklerinin içini, dolmalık fıstığı ve suda 15 dakika yumuşattığınız kuru üzümleri blenderdan geçirin. Üzerini 3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve ince doğranmış bir tutam maydanoz ile tatlandırın.
  • Hazırladığınız karışımın bir kısmını ayrı bir kaba alarak, kalanını balık dilimlerinin üzerine dökün. Balık dilimlerini rulo sararak, kürdan yardımı ile sabitleyin.
  • Balıkları derin fırın tepsisine yerleştirin.Domates sosunu üzerlerine dökün. Ayırdığınız kuru üzümlü karışımı, mercanköşk ve zeytinyağı ile tatlandırın.
  • Mezgit sarmayı, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra servis
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.