ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ MANTARLI LEVREK BUĞULAMA

> MANTARLI LEVREK BUĞULAMA
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı levrek buğulama tarifi için malzemeler
  • 150'şer gramlık 4 levrek fileto 7-8 mantar 4 domates 2 sivribiber 3-4 dal dereotu Yarım limon 1 defne yaprağı 5 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz
Mantarlı levrek buğulama Nasıl Yapılır

Sıvıyağı geniş tabanlı bir tencerede kızdırıp filetoları iki taraflı olarak hafif kızartın. Kapağını kapatıp bekletin.
Mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri soyup halka halka dilimleyin. Sivribiberleri ince ince doğrayın. Dereotunu kıyın. Yarım limonu ince ince dilimleyin.
Tenceredeki balıkların üzerine sırasıyla mantar, domates, sivri biber ve defne yaprağını ilave edin. Her balığın üzerine 1-2 limon dilimi yerleştirin. Tuz serpip kapağını sıkıca kapatın ve orta ateşte 10 dakika pişirin. Üzerine dereotunu serpiştirip sıcak olarak servis yapın.


Şefin Yorumu :
LEVREK
Beyaz etli, üzeri pullu bir balıktır. Karadeniz'in Türkiye sahillerinde, Marmara ve Akdeniz'de bulunur. Eti yağsız ve lezzetlidir. Izgara, kızartma, pilaki, buğulama ve haşlaması yapılır.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.