ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ MANTARLI KARİDES GÜVEÇ

Mantarlı karides güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı karides güveç tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 16 orta boy mantar
  • 2 çarliston biber
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tarhun otu
  • 20~25 karides

Üzeri için

  • Rendelenmiş parmesan peyniri
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Mantarlı karides güveç Nasıl Yapılır

Halka doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Dörde böldüğünüz mantarlar, ince kıydığınız biber, kabuğunu soyup küp doğradığınız domatesi ilave edip pişirmeye devam edin. Mantarların suyundan bir kaseye alıp salça ve tarhun otunu ezin. Karışımı mantarların üzerine ekleyin. Karidesleri de ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Küçük güveç kaplarına alın. Rendelenmiş parmesan peyniri ve kaşar peynirini bir kapta karıştırıp mantarların üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.