Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13425 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4365 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2142 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4638 Tarif
Salata ve Meze
1159 Tarif
Sos
451 Tarif
Tatlı
8213 Tarif
Yöresel
1937 Tarif
Popüler Tarifler
Mantarlı Risotto
Elmalı Crumble
Anasayfa
Tarifler
Davet Yemekleri
Levrek Dolma
Levrek Dolma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Üç mantarlı risotto
Patlıcan kızartma
Zeytinyağlı taze bakla
Aşotu çorbası (Erzurum)
Muzlu rulo pasta
3 Kaşık Tatlısı
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 55 Nefis Tarif
Kadıköy İftar Mekanları: 11 Farklı Mekan
Saçların beyazlaması nasıl önlenir? Bir uzmandan 8 öneri var
İstanbul İftar Mekanları: 20 Farklı Mekan Önerisi
Aşk Merdiveni Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Şerbetli İftar Tatlıları: İftara Özel 35 Nefis Tatlı
Levrek Dolma için
Malzemeler
Malzemeler
1 büyük boy levrek
50 gr margarin
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
7-8 mantar
2 domates
Yarım demet maydanoz
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
3 çorba kaşığı süt kreması
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Levrek Dolma
Nasıl Yapılır
Levreği temizleyip fileto çıkarın. Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın.
Soğan ve sarımsağı soyup ince doğrayın. Domatesi soyup rendeleyin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Maydanozu temizleyip kıyın.
Margarini tavada eritin. Soğan, sarımsak ve dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleştirin.
Mantarı ilave edip bıraktığı suyunu çekene kadar soteleyin. Domates, maydanoz, muskat, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. İki parça levrek filetonun üzerine malzemeyi paylaştırıp yayın.
Kenarları üst üste gelecek ve malzeme görünmeyecek şekilde kapatın. Kat yerleri altta kalacak şekilde filetoları tepsiye alın.
Üzerlerine süt kreması döküp kaşarpeyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Balık Yemekleri
Dolma Tarifleri
Levrek Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Davet Sofrası Tarifleri
120 Dakika
Havyarlı Fava
Davet Sofrası Tarifleri
125 Dakika
Kavun Sorbe
Davet Sofrası Tarifleri
90 Dakika
Kabak Çiçeği Tempura
Davet Sofrası Tarifleri
180 Dakika
Ahtapot Yahni
Davet Sofrası Tarifleri
35 Dakika
Domates Carpaccio
Davet Sofrası Tarifleri
35 Dakika
Karides Kokteyl
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.