ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KÖZ BİBERLİ VE DOMATESLİ BALIK ÇORBASI

KÖZ BİBERLİ VE DOMATESLİ BALIK ÇORBASI

Köz biberli ve domatesli balık çorbası
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Köz biberli ve domatesli balık çorbası tarifi için malzemeler

• 4 adet jumbo karides
• 2 adet levrek balığı (Temizlenmiş)
• 4-5 dal maydanoz
• 3 adet arpacık soğanı
• 2 lt su
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 adet kapya biber
• 2 diş sarımsak
• 1 adet orta boy domates
• 2 adet sivri biber
• Taze çekilmiş deniz tuzu ve karabiber
Limonlu terbiyesi için
• 1 yumurtanın sarısı
• 1 limonun suyu

Köz biberli ve domatesli balık çorbası Nasıl Yapılır

  • Suyu tencereye aktarın. Arpacık soğanları yıkayıp kabuğunu soymadan bu suyun içine atın. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra temizlenmiş jumbo karidesleri, maydanoz dallarını ve kaşığa sığacak şekilde balık parçalarını ekleyin. 15 dakika kaynamaya bırakın.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritip ince kıyılmış sivri biberleri, ince dilimlenmiş sarımsakları, küp doğranmış domatesleri ve ince doğranmış kapya biberleri ekleyip 5 dakika kadar kavurun.
  • Balıkları haşlama süresi bittikten sonra arpacık soğanları içinden çıkartın. Kavurduğunuz sebzeleri ekleyin. 5 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ayrı bir kasede limon suyu ile yumurta sarısını çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan 3 yemek kaşığı kadarını alıp ılıtın. Hazırladığınız limonlu terbiyeyi kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp, en son taze çekilmiş deniz tuzu ile karabiberi ilave ederek tatlandırın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!