ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KİREMİTTE PALAMUT

Kiremitte palamut

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kiremitte palamut tarifi için malzemeler

  • 1 palamut
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gr mantar
  • 100 ml balık suyu
  • 50 gr tereyağı
  • 3 orta boy domates
  • 3 sivri biber
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Kiremitte palamut Nasıl Yapılır

Palamudun içini temizleyin ve alt tarafından derisini koparmadan kılçığını çıkarın. Kıyılmış soğanları bir tavada pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıyılmış sarımsak ve biberi de ekleyerek pişirmeye devam edin. Rendelediğiniz mantar ve domatesi de ekleyin. Tüm malzemeler piştikten sonra harcı kiremite yayın. Üzerine balığı yerleştirin. Balığın üzerine tereyağı koyarak fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.