ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KARİDESLİ VE KALAMARLI KİNOA PAELLA

Karidesli ve kalamarlı kinoa paella

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karidesli ve kalamarlı kinoa paella tarifi için malzemeler

  • 300 gr kinoa
  • 1 soğan
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 tutam toz safran
  • 200 gr karides
  • 200 gr kalamar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Karidesli ve kalamarlı kinoa paella Nasıl Yapılır

Kıyılmış soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte tavaya alın. Hafifçe yumuşayana kadar kavurun. Biberin çekirdeklerini temizleyin. Biberi küçük parçalar şeklinde doğrayıp soğana ilave edin. Kinoayı ekleyin ve üzerine 3 su bardağı sıcak su ve safranı ilave edin. Suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Haşlanmış bezelyeleri ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Kalamar ve karidesleri kalan zeytinyağı ile birlikte tavada yumuşayana kadar kavurun. Kinoaya ekleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.