ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KARDAN BALIK

KARDAN BALIK

Kardan balık
2 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kardan balık tarifi için malzemeler
  • 2 büyük çipura
  • 4 su bardağı süzme yoğurt
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı iri tuz
  • 1 yemek kaşığı adaçayı
  • 1/2 dilimlenmiş limon
  • 1’er yemek kaşığı zeytinyağı ve limon suyu
Kardan balık Nasıl Yapılır

  • Yoğurdu bir karıştırma kabına alın. Yumurta beyazı, adaçayı, nişasta ve tuzu ilave edip iyice çırpın.
  • Pişirme kağıdını fırın tepsisine serin. Yoğurdun bir kısmını yağlı kağıdın üzerine sererek balığa yatak yapın.
  • Balığın iç kısmına zeytinyağı sürerek limon dilimlerini ve adaçayı yapraklarını yerleştirin. Balığın tamamını yoğurtlu karışım ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Beyaz kabuğunu kaldırıp temizledikten sonra limon, adaçayı, deniz tuzu ve zeytinyağlı karışımını gezdirerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.