ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ HARDAL SOSLU LEVREK

Hardal soslu levrek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 saat

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hardal soslu levrek tarifi için malzemeler

  • 1 orta boy levrek2 beyaz soğanSos için: 1 su bardağı hardal1 su bardağı limon suyuYarım çay bardağı zeytinyağı1.5 su bardağı elma sirkesiSüsleme için: 8 dal taze fesleğen

Hardal soslu levrek Nasıl Yapılır

Levreği temizleyip fileto çıkarın. Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Filetoları parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Sos için; hardal, limon suyu, elma sirkesi ve zeytinyağını bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtın.

Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Levrek ve soğanı hardallı sosa ekleyip karıştırın. Karışımı kapaklı bir kaba alıp kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında 6 saat bekletin. Sosuyla birlikte servis tabaklarına paylaştırın. Taze fesleğenle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.