Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13459 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4365 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2144 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4651 Tarif
Salata ve Meze
1160 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8243 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Yılbaşı Kurabiyesi
Domatesli Acı Biber Turşusu
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav
29 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
45 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Elmas Kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Yumurtasız kurabiye
Patates Oturtma
Beşamel Soslu Patates
Dondurma Kurabiye
Isırgan Otu Nasıl Yenir?
Artrit Ağrısına Ne İyi Gelir: 6 Doğal Bitki
Köfte Baharatı Nasıl Yapılır?
Hangi Bıçak Nerede Kullanılır?
Asla Limonla Temizlememeniz Gereken 9 Yer
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Hamsili Pilav için
Malzemeler
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2 soğan
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 demet taze soğan
Yarım demet taze nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kuş üzümü
dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
Yeni bahar
Hamsili Pilav
Nasıl Yapılır
Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra bir kevgirde mısır unuyla harmanlayın. 15 dakika bu şekilde bekletin.
Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün.
Soğanları temizleyip ince kıyın. Pilav tenceresinde zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun.
Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç ve sıcak suyu ekleyin.
Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Ocaktan alıp tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip iyice harmanlayın. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Isıya dayanıklı yuvarlak ve derin kaseleri yağlayın. İçlerini ikiye ayrılmış hamsi filetolarıyla kaplayın.
Üzerine pilavı yayın. Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından alın. Servis sırasında ters çevirerek servis tabağına aktarın. Sıcak yada ılık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Hamsi Tarifleri
MasterChef Tarifleri
Karadeniz Mutfağı Yemekleri
Pilav Tarifleri
Yöresel Tarifler
Balık Yemekleri
Fırın Yemekleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pilav Tarifleri
50 Dakika
Mor Havuçlu Pilav
Pilav Tarifleri
60 Dakika
Tuy Palovi
Pilav Tarifleri
50 Dakika
Mesfouf
Pilav Tarifleri
90 Dakika
Sarımsaklı Pilav Ve Köy Tavuğu
Pilav Tarifleri
20 Dakika
Salçalı Pilav
Pilav Tarifleri
25 Dakika
Mısırlı Pirinç Pilavı
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.