ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ HAMSİ SUSHİ

Hamsi sushi

Hamsi sushi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamsi sushi tarifi için malzemeler

  • Yarım kilo hamsi
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 havuç
  • 1 salatalık
  • Tuz

Hamsi sushi Nasıl Yapılır

  • Pirinci bir tencereye alın, suyu ilave edip lapa olacak şekilde haşlayın. Ocaktan alıp pirinç sirkesini ilave edin ve 15 dakika dinlendirin.
  • Bir mutfak tezgahına sushi matı ya da alüminyum folyo serin. Haşladığınız lapa pirinci üzerine yayın. Jülyen doğradığınız havuç ve salatalıkları ilave edip rulo şeklinde sarın.
  • Pirinçli ruloların etrafını ayıkladığınız hamsi balıkları ile kaplayın. Hamsi sushileri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.