ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ HAMSİ SUSHİ

HAMSİ SUSHİ

Hamsi sushi
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamsi sushi tarifi için malzemeler
  • Yarım kilo hamsi
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 havuç
  • 1 salatalık
  • Tuz
Hamsi sushi Nasıl Yapılır

  • Pirinci bir tencereye alın, suyu ilave edip lapa olacak şekilde haşlayın. Ocaktan alıp pirinç sirkesini ilave edin ve 15 dakika dinlendirin.
  • Bir mutfak tezgahına sushi matı ya da alüminyum folyo serin. Haşladığınız lapa pirinci üzerine yayın. Jülyen doğradığınız havuç ve salatalıkları ilave edip rulo şeklinde sarın.
  • Pirinçli ruloların etrafını ayıkladığınız hamsi balıkları ile kaplayın. Hamsi sushileri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!