HAMSİ KUŞU

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamsi kuşu tarifi için malzemeler
  • 1 kg hamsi
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 4 taze soğan
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı  un
  • 2 yumurta
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kızartmak için mısırözü yağı
Hamsi kuşu hazırlanışı


 Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Hamsilerin kuyruklarını koparmadan kılçıklarını temizleyin. Bol suyla yıkayıp süzgece alın. Maydanoz, nane ve soğanları temizleyip kıyın. Çukur bir kapta, soğan, mısır unu, nane maydanoz, tuz ve karabiberi harmanlayın.

Üç hamsinin parlak taraflarını una bulayın. İki tanesini avucunuzda yan yana yerleştirerek üzerine biraz maydanozlu harçtan yerleştirin.

Üçüncü hamsiyi üzerlerine kapak gibi örtüp avucunuzun içinde iyice sıkarak kapatın. Tekrar una bulayın. Kızartma tenceresinde yağı kızdırın. Yumurtaları bir kasede çırpın. Hamsileri yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havluyla fazla yağını süzüp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!