ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ FIRINDA PIRASALI LEVREK

Fırında pırasalı levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında pırasalı levrek tarifi için malzemeler

  • 1 kg levrek fileto 1 kg pırasa Yarım limon suyu Yarım limon 1 tatlı kaşığı anason 3-4 dal dereotu 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kahve fincanı su Tuz
  • karabiber

Fırında pırasalı levrek Nasıl Yapılır

Pırasayı temizleyip incecik dilimleyin. Dereotunu yıkayıp kıyın. Yarım limonu ince ince dilimleyin.
Balık filetoları fırın kalıbına yerleştirin. Üzerine limon dilimlerini dizip pırasaları ekleyin. Zeytinyağı, su, limon suyu, tuz, anason ve karabiberi ilave edip üzerini alüminyum kağıtla kaplayın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp limon dilimlerini çıkarın ve üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.