ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ FIRINDA HAMSİ DOLMASI

> FIRINDA HAMSİ DOLMASI
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında hamsi dolması tarifi için malzemeler
  • 600 gr hamsi3-4 dal maydanoz100 gr çekilmiş ceviz içi100 gr galeta unu2 çorba kaşığı zeytinyağı7 defneyaprağı1 limonun suyu1 kahve fincanı su1 tatlı kaşığı tozşekerTuz
Fırında hamsi dolması Nasıl Yapılır

Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzün ve kâğıt havlu üzerine alın. Maydanozu temizleyip kıyın. Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kâsede karıştırın. 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın.

Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın. Fırın kalıbına, hamsilerin açık kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizerek sıkıca yerleştirin. Balıkların aralarına defneyapraklarını dik olarak yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin.

Tozşekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin. Su ilave edip 1 tutam tuz serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.