ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ EKŞİ SOSLU MEZGİT

EKŞİ SOSLU MEZGİT

Ekşi soslu mezgit
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekşi soslu mezgit tarifi için malzemeler
  • 2 mezgit fileto
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dal maydanoz
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • Deniz tuzu
  • 1 limonun suyu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kimyon
  • Karabiber

Üzeri için

  • Maydanoz
Ekşi soslu mezgit hazırlanışı

  • Mezgit filetolarını ince doğrayın. Sarımsakları ezin. Maydanozları ince kıyın. Patates ve havucu soyup küp doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Balık, sarımsak, rendelediğiniz soğan ve deniz tuzunu geniş bir kaba alıp yoğurun. Elinizle yuvarlayarak minik köfteler hazırlayın.
  • Tereyağını tencereye alıp eritin. Patates ve havucu ekleyip soteleyin. Üzerine su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra içine köfteleri ekleyip 8-10 dakika pişirin. Limon suyu, yumurta sarısı ve unu karıştırıp tencereye ilave edin. Kimyon, karabiber ve deniz tuzu ile tatlandırıp ocaktan alın. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!