Tavada Levrek Fileto

Tavada Levrek Fileto
02 Mart 2023

Tavada levrek filetoyu, şakşuka, köz patlıcan salatası ve zeytinyağlı deniz börülce eşliğinde sunabilirsiniz. Diyet listelerine ekleyebileceğiniz güveçte levrek tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tavada Levrek Fileto için

Malzemeler

  • 200 g levrek fileto
  • 1 adet soğan
  • 3 dal frenk soğanı
  • 1 çay kaşığı kekik tohumu
  • 2 dilim limon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 adet kiraz domates
  • Bir tutam tuz
Tavada Levrek Fileto

Nasıl Yapılır

  1. Kapaklı bir tavanın dibine ince doğranmış soğanları yerleştirin. Üzerine filetoları yerleştirin. Domatesleri de ikiye kesip filetoların kenarlarına dizin.
  2. Ayrı bir kasede kekik tohumunu, tuzu, zerdeçalı ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı tavanın içindeki malzemelerin üzerine dökün.
  3. En son dilimlenmiş limonları filetoların üzerine yerleştirin. Orta ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alın, ince kıyılmış frenk soğanı serpip hemen servis yapın. Afiyet olsun.

Tavada Levrek Fileto Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tüm balıklarda yapacağınız gibi balıkları önceden tuz karabiber ve zeytinyağı ile marine ederseniz balıklarınız daha da lezzetli olacaktır. Ayrıca 1 diş sarımsak lezzetini arttıracaktır.
  2. Levrek çok narin bir balık olduğu için pişirirken dikkat edilmelidir. Orta ateşte suyunu kaybetmesine müsaade etmeden pişirmeye özen göstermelisiniz. Bu sayede balığınız daha lezzetli hale gelecektir.
  3. Balıklarınızın iyice temizlendiğinden emin olun. Aksi takdirde içindeki kan lezzetini olumsuz etkileyecektir. 
  4. Levrekleri pişirirken pişmesine yakın tavaya bir kaşık tereyağı eklerseniz levrekleriniz daha da lezzetli hale gelecektir. 
  5. Levreklerinizi fileto kullanacaksanız kalan kılçık ve kafalarından balık çorbası yapabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo