ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ DENİZ ÜRÜNLERİ SALATASI

DENİZ ÜRÜNLERİ SALATASI

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Deniz ürünleri salatası tarifi için malzemeler
  • 1 kerevit
  • 1 levrek
  • 200 gr hamsi
  • 300 gr somon filetosu
  • 1 paket Akdeniz yeşillikleri
  • 4 arpacık soğan
  • 6 kiraz domates
  • 1 tatlı kaşığı soya yağı
  • 6 dal frenksoğanı
  • 4 diş sarımsak
  • 2 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Deniz ürünleri salatası Nasıl Yapılır

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri.

Somon filetolarının siyah kısımlarını bıçakla çıkartın. Beyaz etlerin arasında kalan kılçıkları cımbızla ayıklayın. Bol suyla yıkayıp kurulayın. Filetoları yarım santim kalınlığında dilimler şeklinde kesin. Dilimleri bir kaba alıp tuzlayın. 1 limonun suyu ,1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı soya yağı ve karabiberi ilave edin. Dilimleri arada bir çevirmek şartıyla üzerini streç folyo ile örtüp  buzdolabında 3 saat bekletin. 

Kereviti ‘Deniz mahsülleri çorbası’ndaki gibi hazırlayın. Hamsileri temizleyip ayıklayın. Arpacık soğanları ılık suda beklettikten sonra soyun ve 2 tatlı kaşığı zeytinyağında 3-4 dakika soteleyin. Sarımsakları temizleyip kıyın. Frenksoğanını temizleyip kıyın. Akdeniz yeşillikleri ve domatesleri yıkayıp süzün. Sos için bir kapta kalan zeytinyağını, frenksoğanı, tuz ve sarımsakları karıştırın.

Hamsi ve mevsim balıklarını ızgarada pişirin. Akdeniz yeşillikleri, domates ve soğanları bir kapta karıştırıp servis tabağına alın. Deniz mahsüllerini ekleyin. Üzerine sosu gezdirip yenilebilir çiçekler ve frenksoğanı ile süsleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!