ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ DENİZ MAHSULLERİ ÇORBASI

DENİZ MAHSULLERİ ÇORBASI

2 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Deniz mahsulleri çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 levrek fileto
  • 3 jumbo karides
  • 10 gr taze zencefil
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 taze soğan
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • Yarım soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 50 gr istiridye veya kültür mantarı
  • 2 su bardağı su
  • Kırmızı pulbiber
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • karabiber
Deniz mahsulleri çorbası Nasıl Yapılır

*Balıklarla karidesleri temizleyin. Kuru soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup ufak doğrayın. Zencefili de doğrayıp, bir tavada az miktarda ayçiçeği yağı ile soteleyin. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin.

*Maydanoz ve taze soğanı doğrayıp ekleyin. İstiridyeyi ilave edip karıştırın.

*Chili sos, tuz, karabiber ve isteğe göre kırmızı pulbiberi ekleyip karıştırın. Sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.