ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ BEŞAMELLİ DENİZ ÜRÜNLERİ GÜVEÇ

Beşamelli deniz ürünleri güveç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beşamelli deniz ürünleri güveç tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr dondurulmuş karides250 gr dondurulmuş kalamar6 mantar2 soğan3 sivribiber2 çorba kaşığı limon suyu2

3 dal maydanoz2 domates2 çorba kaşığı sıvıyağYarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniriTuz

  • karabiber1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniriBeşamel sos için: 1 çorba kaşığı margarin1 çorba kaşığı un1 su bardağı süt

Beşamelli deniz ürünleri güveç Nasıl Yapılır

Mantarları temizleyip dilimleyin. Kararmaması için üzerine limon suyu gezdirin. Soğanları soyup kıyın. Biberleri temizleyip doğrayın. Maydanozu kıyın. Domatesleri soyup doğrayın.

Sıvıyağı tavada kızdırın. Soğanı sote edin. Mantar, sivri biber ve domatesi ilave edip pişirin. Karides ve kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin ve kısık ateşte pişirin.

Beşamel sos için; margarini tavada eritin. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyin. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Karidesli karışımı güveç kabına alın. Maydanozu serpip beşamel sosu gezdirin ve kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.