ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI YUNAN YEMEKLERİ SAKIZLI MUHALLEBİ

SAKIZLI MUHALLEBİ

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sakızlı muhallebi tarifi için malzemeler
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 buçuk su bardağı tozşeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 3 nohut büyüklüğünde damla sakızı
  • 7 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
Sakızlı muhallebi hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra dünya mutfakları bölümünden seçtiğiniz sakızlı muhallebide.

Damla sakızını un gibi olana dek ezin. Nişasta ve unu 1 bardak suda eriyinceye kadar karıştırın. Yumurtaların sarılarını ayırıp bir tencereye alın. İyice çırpın. Nişastalı suyu ilave edip çırpmaya devam edin. Vanilya ve sütü ekleyin.

Karışımı bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ezilmiş sakızı ilave edip birkaç dakika daha karıştırmadan kaynatın.

Ocaktan alıp mikserle 10 dakika çırpın. Büyük bir cam tabağa dökün ya da küçük kaselere paylaştırın. Ilındıktan sonra üzerini dilerseniz tarçınla süsleyip soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!